Splošni pogoji

VRAČILA / ODPOVEDI

Potrjujem, da je polog ali polna cena, ki je bila plačana za vsako potovanje do Funturista. V priemru odpovedi izleta s strani organizatorja bo v celoti povrnjen znesek ki je bil plačan. Če udeleženec zamenja svoje mnenje ali ne prispe v dogovorjeni termin za srečanje, bo Funturist ohranil vsaj 30% celotne cene za kritje stroškov, povezanih s to rezervacijo.

TVEGANJA

Priznavam, da so: dejavnosti z Funturistom namenoma zasnovane tako, da vodijo stranke “izven utrjene poti”, na kraje, kjer objekti, infrastruktura in varnostni in drugi standardi morda niso prefinjeni in se lahko razlikujejo od tistih v moji državi. Izleti vključujejo telesno aktivnost, ki je lahko zahtevna glede na stanje naročnika in tveganje hudih telesnih poškodb, vključno s trajno invalidnostjo in smrtjo zaradi nesreče, bolezni ali dejanj drugih oseb. Zdravstvene ustanove in storitve morda niso lahko dostopne in morda niso prefinjene. Obstajajo tudi tveganja, povezana s potovanji, kot so kraja ali izguba ali poškodovanje lastnine. Nekatere storitve v zvezi s potovanji, vključno s prenočišči, prevozom, prehrano in lokalnimi dejavnostmi, so pridobljene od neodvisnih dobaviteljev, pri katerih Funturist nima nadzora.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Zavedam se vključenih tveganj in se prostovoljno udeležujem izleta. Razumem, da bo Funturist sprejel vse previdnostne ukrepe za zagotovitev moje varnosti, vendar Funturist ne bo odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo utrpela katera koli oseba in premoženje zaradi njihovega sodelovanja v takšni dejavnosti.

Razumem in skrbno sem pretehtal tveganja, povezana s tem potovanjem. Strinjam se s temi tveganji in prevzemam vso odgovornost za kakršno koli izgubo, poškodbo ali škodo, povzročeno meni, moji družini ali vzdrževanim družinskim članom v zvezi s sodelovanjem članov moje družine, v potovanju. Imamo lastno zavarovanje, ki ustreza našim potrebam v zvezi s takšno izgubo, poškodbo ali poškodbo.

Strinjam se, da Funturist, čeprav si prizadeva izbrati ustrezne neodvisne dobavitelje za opravljanje storitev na potovanju, nima nadzora nad njihovim delovanjem in zato organizira potovanja za potovanja pod pogojem, da Funturist ne bo odgovoren za kakršno koli malomarno ali namerno dejanje ali opustitev neodvisnega dobavitelja ali katere koli druge nepovezane tretje osebe.

Potrjujem, da stroški Funturista temeljijo na mojem izvrševanju tega potrdila o tveganju, sprostitvi in odškodnini. V zvezi s tem, da me Funturist sprejema na tem potovanju, se strinjam, da ne bom tožil Funturista, v zvezi s tem in za vedno sproščam Funturista, od vseh odgovornosti za gospodarsko izgubo ter fizično ali duševno poškodbo, neposredno ali posredno, ki nastane v povezavi s potovanjem – vključno brez omejitev trajne invalidnosti ali smrti; vsako čustveno stisko; kakršno koli izgubo storitev, finančno podporo, konzorcij pomoči ali družbo; kakršno koli škodo ali izgubo premoženja – v vsakem primeru, tudi če je v celoti ali delno povzročeno ravnanje, vključno z malomarnostjo Funturista.

Poleg tega se strinjam, da bom odškodoval Funturistu glede vseh zahtevkov za izgubo, poškodbe ali škodo, ki so jih povzročili moji družinski člani, vzdrževani družinski člani ali dediči ali druge tretje osebe, za katere sem jaz, moje premoženje, družinski člani ali vzdrževani družinski člani tožili odškodnina se povrne od teh tretjih oseb v obsegu, v katerem tretja stranka zahteva in dobi popolno ali delno odškodnino od Funturista.

Potrjujem, da sem prebral in sprejemam nadaljnje pogoje, določene v Funturist planerju potovanja in na spletni strani. Potrjujem, da si Funturist pridržuje pravico, da zavrne sprejemanje ali ohranitev katerekoli stranke, katere zdravje ali dejanja, v edini presoji Funturista, ovirajo potovanje ali blaginjo ali uživanje s strankami.

Strinjam se, da je Funturist skrbnik ustreznih pravic Funturista na podlagi tega sporazuma. Nameravam, da bo to potrdilo o tveganju, izpustitvi in odškodnini zavezujoče za vse člane moje družine, moje vzdrževance, moje premoženje, moje dediče, naslednike in pravne osebne predstavnike. Strinjam se, da bo vsak zahtevek ali spor, ki izhaja iz ali se nanaša na to potrdilo o tveganju, izpustitvi in odškodnini ali njegovi interpretaciji, potovanju ali mojem odnosu do Funturista, rešen izključno na sodiščih Republike Slovenije in bo urejen izključno po slovenskem pravu.

Previdno sem prebral zgoraj navedeno potrdilo o tveganju, odgovornosti in odškodnini. Razumem, da ta dokument ureja moje pravice in omejuje moja morebitna pravna sredstva in kljub temu ga podpisujem prostovoljno in zavestno.

UPORABA PODATKOV

Agencija Funturist d.o.o. vse pridobljene podatke o potnikih varuje, obdeluje in z njimi upravlja v skladu s Splošno uredbo (EU) o varstvu podatkov št. 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: »GDPR«) ter vsakokrat veljavno nacionalno zakonodajo. Pridobitev teh podatkov je potrebna, da lahko Agencija Funturist d.o.o. uresničuje svoje zakonite interese glede izvajanja svoje poslovne dejavnosti, da lahko pripravi ustrezne ponudbe in da lahko izvršuje pogodbo in dogovore, sklenjene med strankami.

Upravljavec osebnih podatkov je družba  Agencija Funturist d.o.o., Kovor, Pod gozdom 24, 4290 Tržič, DŠ. SI17716586, MŠ: 347742000. Posameznik, ki je podal družbi svoje podatke, lahko kadarkoli preko telefonske številke upravljavca 00 386 51 64 50 50 ali e-mail naslova info@funturist.si zahteva vpogled v zbrane osebne podatke, prepis, kopiranje, dopolnitve ali popravke osebnih podatkov, blokiranje ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave osebnih podatkov, prenos osebnih podatkov, ter poda ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov.

Pri uresničevanju ugovora posameznik navede razloge, zakaj se osebnih podatkov naj ne bi obdelovalo tako, kot so se do trenutka podaje ugovora. V primeru upravičenega ugovora posameznika družba preveri dejansko stanje in z obdelavo podatkov bodisi preneha oz. jo prilagodi, ali pa posamezniku posreduje nujne legitimne razloge, zaradi katerih lahko družba z obdelavo nadaljuje.

Če meni, da so kršena pravila o varstvu osebnih podatkov lahko posameznik poda prijavo o kršitvi pri Informacijskemu Pooblaščencu Republike Slovenije, preko obrazca, ki je dostopen na njegovi spletni strani (https://www.ip-rs.si/). Pri prijavi kršitev, podaji pripomb ali vprašanj posameznik ni dolžan posredovati svojih osebnih podatkov, vendar, če posameznik ne bo navedel kontaktnih podatkov, ga družba  Funturist d.o.o. v zvezi s tem ne bo mogla kontaktirati.

VESELI AVANTURISTI

Super razgledi, super vodnik, zelo zabavno! Hvala.

Kris

“Bilo je super – predvsem zato, ker sem zmagal:)”

Eric

“Včeraj sem se poročila, danes šla na rafting – še vedno razmišljam v čem sem bolj uživala!;) Zelo zabavno, fenomenalni vodniki. Nekaj, kar morate poskusiti!”

Lisa

Zabavna, mokra in čudovita izkušnja! Hvala za super avanturo v čudoviti naravi.

Druzina Brown

“Čudovit, prečudovit dan! Zaljubili smo se v Slovenijo, upamo, da se kmalu vrnemo!”

Druzina Pokler

“To je bila moja prva in definitivno ne zadnja izkušnja z jadralnim padalstvom! Razgled, veter v laseh, adrenalin… Nepozabno!”

Alex

“Zabavno, mokro, svobodno – čudovito doživetje. Hvala za nepozabno izkušnjo v nepozabni deželi!”

Druzina Davidson

“Odlično jahanje, odlični vodniki. Izlet bomo definitivno priporočili prijateljem iz Jersey Chanell Islanda – ne spremenite ničesar, bilo je popolno! Resnično hvala!”

Andy, Chris, Dave, Dan

“Moram reči, da je bil zorbing najbolj odštekan način prevoza, ki ga je kadarkoli doživela moja družina.”

Druzina Devon

“Bilo je prečudovito! Neverjetno si je ogledovati kraje, ki jih je sicer težko najti kot samostojni popotnik. Celo jutro je bila moja edina beseda wow.”

Rachael

“Čisti adrenalin! Nimam drugih besed…”

Marin

“Soteskanje je bilo fantastično! Zelo zabaven in osupljiv način skozi katerega lahko doživite naravo. Po izletu sva se počutila popolnoma osvežena in navdušena!”

Ian & Babs

“Bilo je prekleto zgodaj ampak se je prekleto izplačalo. Resnično lepo. Nujno vzemite fotoaparat!”

druzina Nathan

“Popoln dan! Poln čudovite narave in dogodivščin. Hvala fantje, imate moje priporočilo!”

Tommy

Želiš stopiti v stik z nami?

Izpolni spodnji obrazec in kontaktirali te bomo.    file_upload

    TOP